Υλικά:
- 8 μπουτάκια αρνίσια (το κάτω κομμάτι ,2 κιλά περίπου)
- 1 1/2 κουτ.αλεύρι
- 1/2 κουτ.γλ.φρεσκοκοπανισμένο πιπέρι
- 2 κουτ.ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. γλ. γλυκιά πάπρικα
- 6 μέτριες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. ντοματοπελτές
- 3 μεγάλα καρότα ψιλοκομμένα
- 2 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 250 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 600 ml ζωμός κρέατος
- 2 κλωναράκια δεντρολίβανο
- 3 λωρίδες από φλούδα λεμονιού
- 1 ξυλαράκι κανέλας
- 100 γρ μαύρες ελιές
- 2 κουτ. χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. δυόσμος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση Ανακατεύετε το αλεύρι και το πιπέρι και αλευρώνετε το μίγμα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας λίγα- λίγα κομμάτια κάθε φορά , ώσπου να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Βγάζετε και ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί, να στραγγίσει. Κόβετε κατά μήκος το κρεμμύδι στη μέση και το χωρίζετε σε φέτες. Βάζετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πάπρικα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε,ώσπου να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζετε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέτετε τις ντομάτες, τα καρότα, τον ντοματοπελτέ,τη ζάχαρη , το κρασί , τον ζωμό, το δεντρολίβανο,τις φλούδες λεμονιού και την κανέλα. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 1 1/2 ώρα ανακατεύοντας μερικές φορές. Προσθέτετε τις ελιές και σιγοβράζετε χωρίς το καπάκι για 30 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσει το κρέας και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά. Λίγο πριν σερβίρετε ,προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τον δυόσμο και ανακατεύετε. Καλή επιτυχία! Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 5314 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |