Υλικά:
- 1/2 κιλό αρνάκι από τον ώμο χωρίς κόκκαλο σε κύβους
- 1 κουτ.βούτυρο γάλακτος ή απλό
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε ροδέλες
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε ροδέλες
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (μη καυτερή) σε ροδέλες
- 1 κουτ.γλ.ρίγανη ξερή
- 4-6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλες ζουμερές ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1/4 κουτ.γλ.φενουγκρίκ σκόνη (προαιρ)[πικάντικο ανατολίτικο μπαχαρικό που θα βρείτε στις αραβικές αγορές,εσείς μπορείτε να βάλετε πάπρικα ή πιπέρι καγιέν]
- 1 κουτ.γλ. κύμινο σε σπόρους
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 150 βάθμούς. Λιώνετε το βούτυρο σε μεταλλικό σκεύος και αλείφετε την επιφάνεια και τις πλευρές του με αυτό. Αδειάζετε μέσα τους κύβους του κρέατος και τους τηγανίζετε καλά, να ροδίσουν απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε τιε ροδέλες του κρεμμυδιού,τις πιπεριές, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τις ντομάτες, τη σκόνη φενουγκρίκ-αν τη χρησιμοποιήσετε-, την ξερή ρίγανη και τους σπόρους του κύμινου. Ανακατεύετε καλά, να ενωθούν τα υλικά, Σκεπάζετε το σκέυος με αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες ή ώσπου να μαλακώσει καλά το κρέας και να αναδειχθεί το άρωμα των μπαχαρικών. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως το κρέας και τα λαχανικά. Καλή όρεξη! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 7134 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |