Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Μελιτζάνες τυρογλού Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από KristineS   
Τετάρτη, 26/11/08
 Είναι μία συνταγή που επινόησα για να συνδυάσω τις 2 μεγάλες μου αγάπες. Τις μελιτζάνες και τα τυριά. Ελπίζω να την ευχαριστηθείτε.
Υλικά 
  • 500 γρ. φέτα βαρελίσια σκληρή τριμμένη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φλ. Βούτυρο
  • 1 lit. γάλα
  • 5 κ.σ αλεύρι
  • 1 ½ κ.γ ρίγανη
  • 1 κ.γ πιπέρι μαύρο
  • 1 ντομάτα ώριμη κομμένη καρέ
  • 200 γρ. μαλακό τυρί τριμμένο
  • 3 κ.γ ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ πιπέρι καγιέν
  • 4-5 μελιτζάνες φλάσκες
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ μαϊντανό
Εκτέλεση
Κόβετε τις μελιτζάνες σε χονδρές φέτες. Τις αραδιάζετε στη σχάρα του φούρνου, τις αλατοπιπερώνετε και ραντίζετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Τις ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ζαρώσουν. Φτιάχνουμε τη σάλτσα μπεσαμέλ. Σε μία χαμηλή κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το αλεύρι, να πάρει ένα καστανό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Ρίχνουμε το κρασί, τον πελτέ, τη ρίγανη, το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε τη φέτα, το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε το πιπέρι και ρίχνουμε τη ντομάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενοποιηθεί. Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο βάζουμε μία στρώση μελιτζάνες εναλλάξ με μείγμα τυριών μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Τελειώνουμε με μείγμα τυριών και ψήνουμε για 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 7417
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 27-11-2008 17:19
 
Λίγο με μπέρδεψες γευστικά Kristine, Και μπεσαμέλ και ντομάτα και φέτα και μαλακό τυρί;;;;;;;;;;;;;;
 
xanthibax
2. 27-11-2008 20:00
 
Ναι και ειλικρινά τουλάχιστον όσο αφορά τη δική μου γεύση είναι εξαιρετικό. Θα σε παρακαλούσα να το δοκιμάσεις και θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την άποψη σου. Ευχαριστώ Ξανθή
 
KristineS
3. 28-11-2008 15:16
 
Επειδή έψαξα λίγο το θέμα η σάλτσα τυρογλού δεν έχει ντομάτα πελτέ ούτε μαλακά τυριά ουτε μαιντανό και δεν γίνεται με μπεσαμέλ μπεσαμελ. 
Τώρα εσύ μιλάς για κάτι που έφτιαξες και το ονόμασες έτσι. 
Περί ορέξεως βέβαια ουδείς λόγος!!!!
 
xanthibax
4. 02-12-2008 11:50
 
Συγνώμη αλλά θα διαφωνήσω Ξανθή. Υπάρχουν στο Ιντερνετ δημοσιευμένες 2 συνταγές για τυρογλού και οι δύο βασίζονται στη μπεσαμέλ (αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιούν)(radicio και Μυρσίνη Λαμπράκη) και οι δύο έχουν ντομάτα. Η οποία δε σάλτσα με την προσθήκη της λέγεται και σάλτσα Κάλο. Τώρα όσων αφορά βιβλία την ίδια σάλτσα βρίσκεις και στον Τσελεμεντέ και στης Βέφας Αλεξιάδου.
 
KristineS
5. 11-04-2009 02:28
 
τι ειναι το καγιέν kristineS??? φτιαχνει κατι τετοιο η μαμα μου παντως και ειναι μουρλια!!!! μπραβο σου!!!
 
miaourose
6. 11-04-2009 21:50
 
Το καγιέν είναι ποικιλία κόκκινου πιπέριού και το βρίσκεις σε όλα τα μεγάλα super market. Σε ευχαριστώ για την προτίμηση σου για τη συνταγή μου.
 
KristineS
7. 14-10-2010 10:43
 
Πανδαισία γεύσης! Μπράβο Χριστίνα! :zzz
 
linmak88

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Τρίτη, 27/04/10 )