Μία ελαφριά εκδοχή ενός κλασσικού και αγαπημένου πιάτου.
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες περίπου 450γρ. η κάθε μία κομμένες σε φέτες των 15 χλ.
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 500 γρ. αρνί χωρίς κόκκαλα κομμένο σε φέτες
- 2 κούπες κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ κύμινο
- 1 κ.γ κανέλλα
- 1 κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι / πιπέρι
- 450 γρ. ντομάτες κομμένες σε φέτες
- ½ κούπα παρμεζάνα τριμμένη
Για τη σάλτσα
- 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ ξύσμα από λεμόνι
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατίζουμε τις μελιτζάνες με 1 κ.σ αλάτι και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς. Μετά από 30 λεπτά, στεγνώνουμε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου.Λαδώνουμε ελαφρά με πινέλο και τις δύο πλευρές. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι οι μελιτζάνες να πάρουν ένα χρώμα καφετί και να μαλακώσουν. Στο μεταξύ σοτάρουμε το κρεμμύδι σε 1 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αρνί και το σοτάρουμε μέχρι να ασπρίσει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κύμινο, την κανέλλα, το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα πυρέξ βάζουμε μία στρώση με τις μισές μελιτζάνες και μετά τις μισές ντομάτες.Πασπαλίζουμε με το ¼ της κούπας από την παρμεζάνα. Απλώνουμε από πάνω το αρνί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, τις υπόλοιπες ντομάτες και τελειώνουμε με το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε χωρίς να το σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Για τη σάλτσα Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σερβίρουμε βάζοντας τη σάλτσα σε μία άκρη του πιάτου ή αν προτιμάμε πάνω στο φαγητό.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 14596 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |