Υλικά:
Για το παγωτό (το οποίο δεν είναι πολύ παγωμένο και είναι ιδανικό για την εποχή):
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση KRETORE που φουσκώνει αμέσως και δεν τρελλαίνεσαι στο χτύπημα!)
- 5 σοκολάτες γάλακτος
- 1 γάλα ζαχαρούχο
Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ. Το παγωτό αυτό είναι soft γι'αυτό θέλει χρόνο να πήξει καλά.
Υλικά για βάφλες:
- 1 και 3/4 φαρινάπ
- 2 κ.γλ. μπαίκιν
- 1 βανίλια
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κρέμα γαλακτος 250 γρ.
- 1 φλ. τσ. γάλα
- 1/4 φλ. φρέσκο βούτυρο
- 3 αυγά (χωριστά οι κρόκοι και ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί και όλα τα υγρά μαζί. Στο τέλος ενώνουμε και ενσωματώνουμε. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 10-15 λεπτά (εκτός ψυγείου). Βάζουμε στη συσκευή για βάφλες 31/2-4 κουταλιές της σούπας και ψήνουμε. Μόλις γίνει η βάφλα βάζουμε 3 κουταλιές από το παγωτό που φτιάξαμε, προσθέτουμε σιρόπι αν θέλουμε (πάει πολύ το σιρόπι καραμέλα), και προσθέτουμε ξηρούς καρπούς για extra γεύση και....θερμίδες!!!!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 16747 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |