Bασική ζύμη για γλυκά muffins
- 240 γρ αλεύρι
- 1/2 κουταλάκι κοφτό αλάτι
- 2 κουταλάκια κοφτά μπεικιν
- 1 κουταλάκι κοφτό σόδα
- 80 γρ ζάχαρη
- 80 γρ βούτυρο
- 2 αυγά
- 200 γρ γιαούρτι
- βούτυρο για τα φορμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε όλα τα υγρά και κατόπιν όλα τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε στα πρώτα. Βάζουμε τη ζύμη στα βουτυρωμένα φορμάκια έως τη μέση γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε για 20 λεπτά. Εναλλακτικά γεμίζουμε τις θήκες με τα ειδικά χαρτάκια και ψήνουμε εκεί (πάλι βουτυρώνουμε τα χαρτάκια).
Τα γλυκά muffins μπορούν να γεμιστούν με κομμάτια σοκολάτας, τριμμένο μήλο και κανέλλα, μπανάνες, κεράσια, σταφίδες, αμύγδαλα κλπ. Αν επιλέξουμε να κάνουμε muffins με μαρμελάδα ή ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας στο καθένα (αντί για νιφάδες) αυτά μπαίνουν αφού ρίξουμε τη ζύμη στις φόρμες για να μην κάτσουν κατά το ψήσιμο. Δηλαδή κάνουμε γουβίτσα και ρίχνουμε τη μαρμελάδα, ενώ τη σοκολάτα τη βάζουμε καρφωτά και μέσα.
Βασική ζύμη για αλμυρά muffins Ότι και παραπάνω αλλά χωρίς την προσθήκη ζάχαρης
Ίδια διαδικασία με τα παραπάνω. Ψήνονται επίσης σκέτα ή με την προσθήκη διαφόρων υλικών. Αυτά που φτιάχνω συνήθως περιέχουν : - φέτα
- ή κολοκυθάκι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη, κρεμμύδι, φέτα,
- ή φέτα, ρίγανη, ελιές
- ή διάφορα αλμυρά χοντροκομμένα τυριά
- ή κίτρινα τυριά με μπέηκον
Η φωτογραφία αφορά αλμυρά muffins με κολοκύθι και φέτα. Δυστυχώς αυτή που δείχνει το αποτέλεσμα μετά δεν βγήκε. Επιφυλάσσομαι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (16) | Εμφανίσεις: 20377 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |