Σε μία προσπάθεια να νοστιμήσω το διαιτητικό γεύμα μου, εμπνεύστηκα αυτή τη συνταγή, η οποία εξέπληξε ευχάριστα όλη την οικογένεια. Αποτελεί πρόκληση να τη δοκιμάσετε και πιστεύω ότι θα σας αρέσει πολύ!
Υλικά (Για 4 άτομα)
- 12 κοπανάκια κοτόπουλου ή 8 μπουτάκια
- 3 κλαράκια σέλερυ ψιλοκομμένα
- 8 μικρές πατατούλες ολόκληρες
- 8 μεγάλα καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ ζωμό κοτόπουλου σε σκόνη
- 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
- ½ ποτήρι χυμό λεμόνι
- ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ κορν φλάουρ προαιρετικά
- Αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα κοπανάκια ή τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα πυρέξ με καπάκι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις πατατούλες, τα καρότα και το σέλερυ.
- Περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, λεμονιού και το ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το ζωμό κοτόπουλου.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα. Αφαιρούμε τον περισσότερο ζωμό και ψήνουμε σε ξεσκέπαστο πυρέξ μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μπουτάκια.
- Τον ζωμό που αφαιρέσαμε τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
- Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ½ φλ. από αυτό το ζωμό και ακολούθως το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.
- Σερβίρουμε τα μπουτάκια με τις πατατούλες, τα καρότα, το σέλερυ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (10) | Εμφανίσεις: 15931 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |