Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Σούπες για μωράκια Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από vago   
Πέμπτη, 02/10/08

Σε λίγο καιρό τα καινούργια μωράκια του Masa θα αρχίσουν να τρώνε τις γνωστές σούπες (κοτόσουπα, κρεατόσουπα κλπ). Δίνω εδώ τον τρόπο που τις έφτιαχνα εγώ στο γιο μου εξασφαλίζοντας φαγητό για το μωρό για δύο μέρες καθότι εργαζόμενη μάνα ….

Υλικά:
  • 1 μικρό κομματάκι μοσχάρι ψαχνό (όχι από ποντίκι γιατί το «ζελέ» που έχει δεν αρέσει στα μωρά) ή ένα κομματάκι από στήθος κοτόπουλο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 μικρή πατάτα
  • 1 καροτάκι
  • 1 κρεμμυδάκι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 2 ντομάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 2-3 σταγόνες λεμόνι
  • Λίγο ψιλό ζυμαρικό (αστεράκι, σουσαμάκι κλπ)
Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κρέας ή το κοτόπουλο και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει μαζί με τα λαχανικά. Οταν γίνουν αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα αλέθουμε στο μπλέντερ μαζί με την ντομάτα, ελάχιστο αλάτι, μία κουταλιά λάδι και λίγο ζουμάκι από αυτό που τα βράσαμε για να μην είναι πολύ πηχτό. Στο υπόλοιπο ζουμάκι, βάζουμε την άλλη ντομάτα περασμένη από το μπλέντερ, μία κουταλιά ελαιόλαδο και λίγο αλάτι. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε το ζυμαρικό και βράζουμε καλά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγο από το μείγμα των αλεσμένων (2 κ.σ. είναι αρκετές).

Δίνουμε στο μωρό τη μία μέρα τη σουπίτσα με το ζυμαρικό και την επόμενη τα αλεσμένα.

Καλή επιτυχία!


Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 17023
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (7)
1. 03-10-2008 08:35
 
Έχω φτιάξει τέτοιες σούπες....αμέτρητες. Και μάλιστα εις διπλούν. Ακόμα και τώρα όταν κρυώσουν τέτοια σούπα φτιάχνω βάζοντας και άλλα λαχανικά μέσα και τα κάνω περδίκι.Μπράβο Vago είναι τέλεια. ;)
 
Line
2. 03-10-2008 10:04
 
Μπράβο Ευαγγελία. Πολύ καλή ιδέα. Σίγουρα θα βοηθήσει πολύ τις νέες μανούλες.
 
rena
3. 03-10-2008 11:00
 
ωωω αγαπημενη ...ευχαριστω πολυ!!!!!!! 
ρε κοριτσια πραγματικα να φτιαχνω αλλα κι αλλα και να εχω ενα αγχος για το φαγητου του παιδιου που δεν περιγραφεται..... 
βαγγο μπραβο !!βαλε κι αλλα βαλε κι αλλα πλησιαζει ο καιρος και για μας...
 
margarita79
4. 03-10-2008 13:47
 
Όπως λέει και η Line, τον πρώτο καιρό είχα φτιάξει αμέτρητες φορές! Τώρα ευτυχώς εμπλουτίσαμε κατά πολύ τη διατροφή. 
Margarita79 γιατί έχεις άγχος,από όλα τα φαγητά που μαγειρεύεις αφαίρεσε ότι δεν τρώει το παιδί και φτιάχτο! Μη στεναχωριέσαι γιατί τα μωρά δεν έχουν μέτρο σύγκρισης στη γεύση. 
Ομως, να ρωτήσω κάτι γιατί το βλέπω πάντα σε συνταγές για μωρά, εσάς ο γιατρός σας επιτρέπει το αλάτι; Γιατί εμένα, μέχρι να γίνει 2 ετών μου το έχει απαγορεύσει.
 
Aithra
5. 03-10-2008 14:23
 
Οπως λέει και η Αίθρα όλες οι μαμάδες έχουμε φτιάξει αμέτρητες τέτοιες σουπίτσες, Μαργαρίτα μην αγχώνεσαι απλά στην αρχή θα κάνεις δοκιμές. Εμένα για παράδειγμα και τα δυο παιδιά μου δεν συμπαθούσαν το σέλινο. Οσο για το αλάτι εγώ σε αυτά τα φαγητά δεν έβαζα γιατί και εμάς μας είχε πει ο γιατρός μας να το αποφύγουμε όσο μπορούμε στην αρχή τουλάχιστον.
 
xrysa
6. 03-10-2008 14:38
 
Εγώ πάντα του έβαζα έστω και ελάχιστο. Ρε κορίτσια άνοστο φαγητό εμείς μπορούμε να το φάμε? Βέβαια εγω του έκανα διάφορες αλχημείες του δικού μου οπότε καλύτερα να ακολουθήσετε τις συμβουλές του παιδίατρου.
 
vago
7. 04-10-2008 01:34
 
Εγώ μέχρι ενός έτους περίπου δεν του έβαζα αλάτι. Μετά έτρωγε από τα φαγητά μας και απλά έβαζα στο φαγητό λιγότερο αλάτι απ΄ότι συνήθως. 
Τι μου θύμησες τώρα με αυτή τη συνταγή ¨Αντε πάλι από την αρχή. Τη βλέπω τη μικρή με τα πρώτα δόντια να τρώει μπριζόλες!!
 
voula

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 03/10/08 )