Σελίδα 1 από 2 Αυτό το φαγητό το φάγαμε στην Αντίπαρο στην ταβέρνα του Ανάργυρου. Είπα κι εγώ σήμερα να πειραματιστώ και το έφτιαξα. Υλικά - Μελιτζάνες φλάσκες
- Στήθος κοτόπουλου
- Λάδι
- Αλάτι πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- Ασπρο κρασί
- Τυριά Regato Gouda (τριμμένα)
Διαδικασία Πλένω τις μελιτζάνες και αφαιρώ μερικές λωρίδες από τη φλούδα τους. Τις κόβω στη μέση και τις βάζω σε αλατόνερο για μια ώρα Στραγγίζω τις μελιτζάνες από τα νερά τους τις σκουπίζω τις περνάω με λίγο λάδι και τις ψήνω στο γκρίλ μέχρι να μαλακώσουν γυρίζοντας κι από τις δύο πλευρές. Αφαιρώ λίγο από το εσωτερικό της μελιτζάνας κι έτσι έχω σκαφάκια έτοιμα για γέμισμα | | Κόβω το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές . Σοτάρω το κρεμμύδι σε λίγο λάδι και προσθέτω το κοτόπουλο σοτάροντας ελαφρά .Σβήνω με λίγο άσπρο κρασί και του προσθέτω λίγο νερό κι αφήνω να βράσει και να μείνει με τη σάλτσα του. Προσθέτω αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι. Αραδιάζω τις μελιτζάνες σε λαδωμένο ταψί ,τις γεμίζω με το κοτόπουλο και προσθέτω το Regato. | | Ψήνω τις μελιτζάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα για 15 λεπτά. Προσθέτω και τη Gouda πάνω στις μελιτζάνες και ψήνω ακόμη 15 λεπτά. Επειδή όπως είπα δεν το είχα ξαναμαγειρέψει τα συμπεράσματα βγαίνουν εκ του πειράματος και τη γνώμη του δοκιμαστή που το είχε φάει στην Αντίπαρο. Βγάλτε αρκετές λουρίδες φλούδας από τις μελιτζάνες και μην αφαιρείτε όλη τη σάρκα τους . | | Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει και με μια πηχτή μπεσαμέλ αντί των τυριών. Προσθήκη ως Αγαπημένο (27) | Εμφανίσεις: 22514 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|