Υλικά - Ώριμες χοντρουλές πιπεριές Φλωρίνης
- Σκόρδα
- Λάδι Ξύδι.
Οι αναλογίες των υλικών δικές σας ανάλογα με την όρεξή σας. | |
Διαδικασία - Πλένω τις πιπεριές και τις βάζω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει για δέκα λεπτά.
- Με λεπτό μαχαιράκι αφαιρώ τη φλούδα από τις πιπεριές ,τις ανοίγω και αφαιρώ τα σπόρια και τυχόν ίνες.
- Σε ένα μπολ αραδιάζω τις πιπεριές εναλλάξ με ψιλοκομμένο σκόρδο.
- Προσθέτω λάδι και καλό ξύδι .
- Διατηρώ στο ψυγείο αλλά όταν είναι να φάμε τις βγάζω λίγο πιο νωρίς γιατί το λάδι παγώνει.
| |
- Συνοδεύουν τα όσπριά σας και είναι ένας καλός μεζές για ούζο.
- Για όσους δεν αρέσει το σκόρδο μπορεί να παραληφθεί.
- Επίσης οι πιπεριές μπορούν να μπουν σε βάζο με αλατόνερο και ξύδι όπως τα τουρσιά και να διατηρηθούν για αρκετό καιρό στο ψυγείο σας για τη χρήση στα φαγητά σας.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (4) | Εμφανίσεις: 31078 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |