Υλικά - 4 κιλά ροδάκινα ώριμα
- Ζάχαρη
- Χυμό δυο πορτοκαλιών
- Χυμό από δυο λεμόνια
Διαδικασία - Πλένουμε καλά τα φρούτα μας και καθαρίζουμε τη φλούδα τους.(αν είναι ψιλόφλουδα μπορείτε να τα βάλετε με τη φλούδα) Κόβουμε , καθαρίζουμε γύρω από το κουκούτσι και τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε τα κομμάτια των φρούτων σε μεγάλη κατσαρόλα με το χυμό των πορτοκαλιών και βράζουμε πατώντας τα φρούτα με την κουτάλα του πουρέ μέχρι να πολτοποιηθούν όχι να λιώσουν εντελώς.
- Μετράμε το μείγμα και προσθέτουμε ζάχαρη όσα ποτήρια είναι το μείγμα μείον ένα .
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί για ένα βράδυ.
- Βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστή σφραγίζουμε και φυλάμε σε δροσερό μέρος.
Μια πιο προχωρημένη ιδέα είναι να προσθέσουμε κόκκους πιπεριού και ψιλοκομμένο βασιλικό μόλις την βγάλουμε από τη φωτιά . Και μια δεύτερη ιδέα είναι η προσθήκη ξύσματος πορτοκαλιού, μαυροκούκι και ελαφρά καβουρντισμένα αμύγδαλα. Όπως και να την φτιάξετε το σίγουρο είναι ότι θα έχετε μια ωραία σπιτική μαρμελάδα για όλη τη χρονιά σας. Καλή επιτυχία!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 22486 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |