Υλικά (για 2 άτομα) - 4 κοπανάκια κοτόπουλου
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 5 φέτες μπέικον
- 50 ml λευκό κρασί
- 50 γραμ. πράσινες ελιές
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- Λάδι, αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση - Αφαιρούμε την πέτσα από τα κοπανάκια (μπορούμε να αγοράσουμε χωρίς πέτσα), τα πασπαλίζουμε με αλάτι , τυλίγουμε το καθένα μα μία φέτα μπέικον και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Αλείφουμε με αρκετό λάδι ένα πυρέξ προσθέτουμε 2-3 κουταλιές νερό και αραδιάζουμετα κοπανάκια. Προσθέτουμε το σκόρδο ( χωρίς να το ξεφλουδίσουμε *),το υπόλοιπο μπέικον ψιλοκομμένο το δενδρολίβανο και πιπέρι
- Βάζουμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
- Έπειτα περιχύνουμε το φαγητό μας με το κρασί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά γυρίζοντας τα κοπανάκια μερικές φορές .
- Κόβουμε τις ελιές στη μέση , τις ρίχνουμε στο φαγητό και ψήνουμε ακόμη 10 λεπτά.
Παρατήρηση: προσοχή πλύνετε τις ελιές αν είναι διατηρημένες σε άλμη γιατί αλλιώς το φαγητό θα γίνει πολύ αρμυρό. * Το σκόρδο ψημένο μ αυτόν τον τρόπο είναι πολύ νόστιμο. Μπορούμε να το σερβίρουμε μαζί με το φαγητό μας αν μας αρέσει η γεύση του. Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 12330 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |