Αν έχω τραπέζι αντί για ψωμί, παίρνω μικρά ντακάκια και τα φτιάχνω έτσι. Επίσης είναι ελαφρύ για βραδινό και για όσους κάνουν δίαιτα. Υλικά
- 1 κρίθινο παξιμάδι-κουλούρα Κρήτης
- 1 μεγάλη γινομένη τομάτα
- 2 κουταλιές σούπας λάδι
- 100γρ. ξινομυζήθρα Κρήτης ή φέτα
- ρίγανη, λίγες ελιές σε ροδέλες,
- αλάτι και αν θέλετε, πιπέρι
Εκτέλεση
Αν το κρίθινο παξιμάδι είναι λίγο σκληρό (όπως είναι και το πιο γνήσιο), τότε το περνάμε γρήγορα κάτω από τη βρύση, ή αν το θέλουμε και λίγο σκληρό τότε απλώς περιμένουμε να μουσκέψει από το ζωμό της ντομάτας. Τρίβουμε την ντομάτα, προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και την τοποθετούμε πάνω στο παξιμάδι. Βάζουμε την ξινομυζήθρα (ή φέτα για την υπόλοιπη Ελλάδα) και προσθέτουμε τη ρίγανη, τις ελιές και το πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 7104 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |