Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου από τον Γαστρονόμο του Απριλίου. Εγώ άλλαξα λίγο τις ποσότητες των υλικών και τον τρόπο εκτέλεσης. Είναι τέλειο!! Όχι πολύ γλυκό και υπέροχα ευωδιαστό.
Υλικά
- για τη βάση
- 200 γρ. μπισκότα πτι μπερ
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
για την γέμιση
- 450 γρ. τυρί ρικότα
- 400 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
- 100 γρ. άχνη
- 4 αυγά
- ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι για να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε λαδόχαρτο σε μια λαμαρίνα του φούρνου και τοποθετούμε ένα τσέρκι διαμέτρου 30 εκ. Ρίχνουμε τα μπισκότα και τα πατάμε για να απλωθούν καλά και να καλύψουν όλη την επιφάνεια. Φτιάχνουμε την κρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε τα τυριά, τη ζάχαρη, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα για 30 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Διακοσμούμε με φέτες και φύλλα λεμονιού (εγώ έβαλα και ανθάκια) και λίγη άχνη πασπαλισμένη. Προσθήκη ως Αγαπημένο (33) | Εμφανίσεις: 36496 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |