Πολύ εύκολη, γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και με πολύ ωραία γεύση. Δοκιμάστε την και περιμένω εντυπώσεις. Υλικά
- 3 ¾ φ/νια σιμιδάλι ψιλό
- ¾ φ/νι ζάχαρη
- 3/4 φ/νι λάδι
- 1 ½ φ/νι χυμό πορτοκαλιού φρέσκο
- ¾ φλυντζανάκι κονιάκ
- 3 κουταλάκια BP
- 2 φ/νι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 1 ½ κουταλάκι σόδα
- 1 ½ κουταλάκι κανελλογαρύφαλλα αλεσμένα
| | Σιρόπι - 1 φ/νι Ζάχαρη
- 2 φ/νι νερό
- 2-3 γαρύφαλλα ολόκληρα
- 1 ξυλάκι κανέλλα
- Φλούδα από ½ πορτοκάλι
Γλάσο - ½ φ/νι μαρμελάδα χρυσόμηλο
- 3-4 κουταλιές νερό
- 25-30 λεπτά στον φούρνο στους 170-180 βαθμούς ανάλογα με το φούρνο σας
|
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το λάδι και το σιμιγδάλι την ζάχαρη τα καρύδια , το BP το βάζουμε μαζί στο χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε και βάζουμε το κονιάκ μαζί με τη σόδα και ρίχνουμε στο μείγμα και βάζουμε κανέλλα και γαρύφαλλο όλα μαζί και ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε βουτηρωμένη φόρμα στογγυλή ή στρωμένη με χαρτί . Όταν ψηθεί ραντίζουμε με κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυωσει και να τραβήξει το σιρόπι και αναποδογυρίζουμε την φόρμα και μετά αραιώνουμε την μαρμέλαδα με το νερό και αλείφουμε και στολίζουμε με ξηρά φρούτα και ξηρούς καρπούς. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 15817 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |