Ευρετήριο άρθρου |
Σοφρίτο
|
Σελίδα 2
|
Σελίδα 1 από 2 Κερκυραίικη συνταγή πολύ νόστιμη και πικάντικη. Οι ποσότητες των υλικών φυσικά μπορούν να μειωθούν στο μισό (εγώ μαγείρεψα για 8 άτομα).
Υλικά | - 2 κιλά μοσχάρι ελιά
- 10-12 σελίδες σκόρδο σε φετάκια
- 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι ξύδι λευκό
- 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι
- αλάτι
- πιπέρι
για το σερβίρισμα
|
| Εκτέλεση | Κόβετε το κρέας σε μερίδες το ξεπλένετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίσει. Βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο το αλεύρι. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το λάδι και το αφήνετε να κάψει. (Εγώ αυτή τη διαδικασία την έκανα στην χύτρα απευθείας για να μην λερώνω και τηγάνια). Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και το αλευρώνετε. Μόλις δείτε ότι έκαψε το λάδι βάζετε λίγα λίγα τα κομάτια του κρέατος και τα αφήνετε να πάρουν χρώμα. Τα γυρίζετε με προσοχή χωρίς να τα τρυπήσετε με πηρούνι. Αφού περάσετε όλο το κρέας από το τηγάνι το μεταφέρεται στη χύτρα. Ρίχνετε το σκόρδο, το μαιντανό, το ξύδι και 2 1/2 φλυτζάνια νερό. Σκεπάζετε την χύτρα και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για 1 ώρα. Ανοίγετε την χύτρα και αν δείτε ότι δεν έχει δέσει καλά η σάλτσα βράζετε για λίγο χωρίς να την σκεπάσετε. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές. Καλή σας όρεξη | |
Προσθήκη ως Αγαπημένο (24) | Εμφανίσεις: 22974 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|