Ενα γλυκο που το φτιαχνω χρονια και τους ξετρελαίνει ολους Υλικα - 1 κλο φραουλες
- 1 κιλο ζαχαρη
- 1/2 φλυτζανι γλυκοζη
- 1 φλυτζανι νερο
- 1/2 φλυτζανι χυμο λεμονι
Εκτελεση Πλενουμε και καθαριζουμε τις φραουλες και τις στραγγιζουμε καλα τις απλωνουμε σε ενα πυρεξ η ενα φαρδυ μπωλ και τις ραντιζουμε με το χυμο του λεμονιου Τις αφηνουμε να σταθουν στο λεμονι 2-3 ωρες κατοπιν σε μια φαρδια κατσαρολα βαζουμε το νερο και τη ζαχαρη και μολις παρει βραση και λιωσει η ζαχαρη ριχνουμε τις φραουλες τις αφηνουμε να βρασουν ακριβως 5 λεπτα ουτε λεπτο παραπανω και αν βγαζουν αφρο τις ξαφριζουμε μολις περασουν τα 5 λεπτα κατεβαζουμε απο τη φωτια και βγαζουμε τις φραουλες με τρυπητη κουταλα και τις αφηνουμε στην ακρη βαζουμε ξανα την κατσαρολα στη φωτια και βραζουμε το σιροπι να δεσει καλα αφου δεσει το σιροπι ριχνουμε παλι τις φραουλες και τη γλυκοζη και βραζουμε 2-3 λεπτα ακομα κατοπιν κατεβαζουμε απο τη φωτια και αφηνουμε το γλυκο οπως ειναι μεσα στην κατσαρολα μεχρι την αλλη μερα να φουσκωσουν οι φραουλες το φυλαμε σε αποστιρωμενα βαζα. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 15937 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |