Είναι η πολύ γνωστή μηλόπιτα με ζύμη του κέίκ, μόνο που εδώ τη διαφορά την κάνει η καραμέλα που δίνει άλλη γεύση και μυρωδιά σ΄αυτό το γλυκάκι.
ΥΛΙΚΑ
- 3 μεγάλα μήλα κομένα σε φέτες
- 4 αυγά
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. αλεύρι
- 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. μαργαρίνη
- 1 βανίλια - λίγη κανέλα
- 1/2 φλ. καρύδια χοντροκομένα
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
- 1 1/2 φλ. ζάχαρη
- 5 κ.σ. νερό
- 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τα υλικά της καραμέλας φτιάχνουμε την καραμέλα και καλύπτουμε τον πάτο και τα τοιχώματα μιάς φόρμας με τρύπα στη μέση. Στρώνουμε τα μήλα από πάνω και πασπαλίζουμε με την κανέλα.Γεμίζουμε τα κενά με τα καρύδια. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη , ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν. Αδειάζουμε στη φόρμα τη ζύμη και ψήνουμε στούς 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει λίγο το γλυκό αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε άν θέλουμε με σαντιγύ ή παγωτό. Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 13843 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |