Υλικά:
- 1 κουτί Φιλαδέλφεια (300γρ.)
- 1 φακελάκι Ζελέ Λεμόνι ή Ανανά
- 1/4 πακ. Βούτυρο Κερκύρας (ίσως και λίγο λιγότερο)
- 1 πακ. Μπισκότα Digestive (αν θέλουμε τη βάση πιο χοντρή βάζουμε και λίγα παραπάνω)
- 1 φακελάκι Garni σαντιγί
- 1 ποτ. γάλα
- Μαρμελάδα Βύσσινο ή Φρούτα του Δάσους
Εκτέλεση: Λιώνουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό το ζελέ και το αφήνουμε να κρυώσει (εγώ το βάζω στο ψυγείο για να κρυώσει πιο γρήγορα). Τρίβουμε στο multi τα μπισκότα και παράλληλα λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με τα τριμμένα μπισκότα. Τα βάζουμε στη φόρμα (περίπου 30 εκ.), με το στεφάνι που ανοίγει και τα πατικώνουμε για να γίνει η βάση. Βάζουμε τη φόρμα για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξουμε την κρέμα. Χτυπάμε τη Garni με ένα ποτήρι γάλα στο μίξερ και μετά ρίχνουμε το Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε. Όταν γίνει ένα μίγμα ρίχνουμε και το ζελέ που έχει κρυώσει και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μίγμα. Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση και το αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες. Αν θέλουμε βάζουμε μαρμελάδα όταν σερβίρουμε. Όχι από πιο νωρίς γιατί θα βαφτεί με χρώμα η κρέμα. Καλή επιτυχία!
Προσθήκη ως Αγαπημένο (7) | Εμφανίσεις: 28926 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |