Την συνταγή αυτή την βρήκα πριν χρόνια σε ένα περιοδικό είναι της Β.Αλεξιάδου, από τότε την κάνω συχνά και εκτός νηστείας γιατί γίνεται πολύ νόστιμη.
Υλικά
- 1 κούπα φυτική μαργαρίνη ή σπορέλαιο
- 2 κούπες ζάχαρη
- 3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ αλάτι
- 1/8 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.γ. σόδα
- 4 κούπες μήλο τριμένο
- 1/4 κούπα χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
- 2 κ.σ κονιάκ
- 1 κούπα καρύδι αλεσμένο (προεραιτικά)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη φυτική μαργαρίνη ή το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
- Σ΄ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και την σόδα.
- Σ' άλλο μπωλ ανακατεύουμε το τριμμένο μήλο, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ.
- Μέσα στο μίγμα με την ζάχαρη και την μαργαρίνη ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι και το μίγμα με τα μήλα. Στο τέλος αν θέλουμε προσθέτουμε και το καρύδι.
- Απλώνουμε σε βουτυρώμενο ταψί 30χ25 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου
Καλή επιτυχία Προσθήκη ως Αγαπημένο (13) | Εμφανίσεις: 46038 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |