Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Αρχική arrow Συνταγές μελών arrow Ζαχαροπλαστική - Σιροπιαστά arrow Καρυδόπιτα Νο.03 ωραία χωρίς βούτυρο
Καρυδόπιτα Νο.03 ωραία χωρίς βούτυρο Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 2
Έχει υποβληθεί από yiouli   
Σάββατο, 23/02/08

Αυτή την καρυδόπιτα την ανακάλυψα σε άλλο site αλλά την τροποποίησα λιγάκι. Είναι ωραία χωρίς να είναι πολύ 'βαριά' και να σου κάθεται στο στομάχι.

Υλικά:
  • 10 κουτ. σούπας καρύδι
  • 9 κουτ.σ. ζάχαρη
  • 9 κουτ. σ. φρυγανιά
  • 9 κουτ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 2 κ. γλ. μπαίκιν
  • 1 κ. γλ. κανέλα και 1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 1 φλ. καφέ κονιάκ
  • 5 κουτ. σ. τριμμένη σοκολάτα
  • 8 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ'ασπράδια)

Σιρόπι:

  • 2 φλ. τσ. ζάχαρη
  • 2 φλ. τσ. νερό
  • 1 κουτ. σ. γλυκόζη.
  • Το βράζουμε για 10 λεπτά.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ξεχωριστά χτυπάμε τ'ασπράδια μαρέγκα. Στο μίγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σιγά-σιγά και στο τέλος τη μαρέγκα.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Μόλις βγει από το φούρνο τη σιροπιάζουμε αμέσως.
Αν θέλουμε καλύπτουμε την καρυδόπιτα με γλάσο σοκολάτας και στολίζουμε τα καρυδάκια κομμένα στη μέση.
Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 14722
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Κυριακή, 17/01/10 )