Μια συνταγη απο την εκπομπη του ηλια μαμαλακη απο τη λημνο την εφτιαξα και εγινε φανταστικη γιαυτο και σας την παραθετω Υλικα - 500 γραμ αμυγδαλα με το φλουδι τους
- 200 γραμ κουβερτουρα
- 1 φλυτζανι λικερ κουαντρο
- 1 φλυτζανι σιροπι
- λιγο κονιακ για τα χερια
- Για το γλασο
- 350 γραμ βανιλια υποβρυχιο
Εκτελεση - αλεθουμε τα αμυγδαλα στο μουλτι προσεχοντας να μη γινουν σκονη
- βαζουμε τα αμυγδαλα σε ενα μπωλ και προσθετουμε τη σολατα τριμμενη στον τριφτη
- ανακατευουμε καλα, ριχνουμε το κουαντρο και τελος το σιροπι που πρεπει να ειναι αρκετα βαρυ
- ριχνουμε τοσο σιροπι ωστε να γινει μια δεμενη μαζα
- ανακατευουμε καλα βρεχουμε τα χερια μας με κονιακ και πλαθουμε μπαλακια
- αφηνουμε τα μπαλακια να στεγνωσουν 24 ωρες στι ψυγειο
- κατοπιν σε ενα κατσαρολακι ζεσταινουμε τη βανιλια να γινει ρευστη (δεν πρεπει νε βρασει)
- ριχνουμε τα μπαλακια ενα ενα στη βανιλια, τα κυλαμε να παει παντου , τα αφηνουμε σε μια σχαρα να παγωσουν και γαρνιρουμε με λεπτες γραμμες απο τη βανιλια
Προσθήκη ως Αγαπημένο (5) | Εμφανίσεις: 13583 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |