Σελίδα 1 από 2 Προκειμένου να φτιάξετε μαρμελάδα στα μικροκύματα να ξέρετε πως το σκεύος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερο από την ποσότητα του φρούτου.
Φράουλα Υλικά:
- 450 γρ. φράουλες
- 300 γρ. ζάχαρη
- 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Πλένετε τις φράουλες και αν θέλετε τις κόβετε. Βάλτε τες με το χυμό λεμονιού, σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα, που να χωράει σχεδόν 3 λίτρα. Βράστε τες στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας (780 ή 800 W) για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φράουλες. Αυτό σημαίνει ότι ανοίγετε μια φορά ανακατεύετε κι ελέγχετε το φρούτο. Προσθέστε τη ζάχαρη κι ανακατέψτε καλά. Βράστε και πάλι στη μεγαλύτερη ένταση των μικροκυμάτων σας για 10-12 λεπτά, ή έστω να πάρει το επιθυμητό για σας πήξιμο. Σ αυτό το χρόνο συνήθως είναι σωστή μαρμελάδα και το φρούτο "στέκεται" δεν είναι λιωμένο.
Μήλο
Υλικά:
- 1/2 kg μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 550 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση:
Βάλτε τα μήλα σε μεγάλο μπολ (όπως λέω παραπάνω). Προσθέστε τη ζάχαρη. Μην ανακατεύετε. Βράστε στη δυνατή ένταση των μικροκυμάτων για 9-11 λεπτά. Ανοίξτε, ανακατέψτε καλά (μπορείτε και με μιξεράκι αλλά και με το χέρι) ώστε να γίνει ένα μείγμα. Βράστε στη δυνατή ένταση ξανά για 9-10 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε μέσα 1 κ.γλ. χυμό λεμόνι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (9) | Εμφανίσεις: 15640 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
|