Ο σύζυγος μου, δεν έτρωγε με κανένα τρόπο τις φακές! Όταν δοκίμασα αυτήν την συνταγή, άλλαξε γνώμη. Τελικά πρώτα τρώμε με το μάτι, και μετά με το στόμα – το χρώμα δεν του άρεσε στις κλασσικές φακές! Αυτή η σούπα βγαίνει ένα πορτοκαλί βελουτέ, μια και η κολοκύθα και οι κόκκινες φακές λιώνουν και χυλώνουν με το μαγείρεμα. Υλικά: - 1/2 πακέτο (250 γρ) κόκκινες φακές
- 2 βαθειά πιάτα κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη από τον ξυλώδη φλοιό και τις εσωτερικές ίνες, και κομμένη κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λάδι
Εκτέλεση: Σωτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά να μην μαυρίσει, ρίχνουμε την κολοκύθα και τις φακές , αλατίζουμε, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Η κολοκύθα βγάζει υγρά, αλλά θα προσθέσουμε και βραστό νερό (ή ζωμό αν έχουμε) να τα καλύψει, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να λειώσει η κολοκύθα. Βράζουν πιο γρήγορα από τις καφέ. Προσθήκη ως Αγαπημένο (3) | Εμφανίσεις: 8211 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |