Γεια σας παιδιά είμαι καινούρια σε αυτή την διαδικασία!!! έχετε πολύ καλές συνταγές μέσα!!! θα ήθελα και εγώ να σας δώσω μια συνταγή με κρέπες που έχουν μέσα μπρόκολο καρότο και πιπεριές. Για το χυλό της κρέπας (βγάζει γύρω στα 18 - 20 φύλλα) : Υλικά
- 2,5 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ίσως πάρει και λίγο παραπάνω, αυτό θα το δούμε αφού ψήσουμε το πρώτο φύλλο)
- 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπεϊκιν παουντερ
- 2 κούπες τσαγιού γάλα εβαπορέ διαλυμένο με νερό
- 3 αυγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 σφινοποτηρο κονιάκ
- 3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
Εκτέλεση Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα, τα αυγά και το αλάτι. μετά προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το μπεϊκιν,οχι όλο μαζί , λίγο λίγο. Μετά αφού ανακατέψουμε καλά το χυλο,προσθετουμε το βουτυρο,ανακατευουμε ξανα,και στο τέλος βάζουμε το κονιακ,ανακατευουμε λίγο με το σύρμα. Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο βούτυρο και με ένα φλιτζανάκι του καφέ περνούμε χυλό μέσα από το μπολ και το βάζουμε στο τηγανάκι. Αν ο χυλός είναι πολύ σφιχτός τον αραιώνουμε με νερο,αν είναι αραιός το βάζουμε λίγο αλεύρι.
Για την γέμιση :
Υλικά
- 1 μέτριο μπρόκολο
- 2 - 3 καρότα
- 1 - 2 πιπεριές (μπορούμε να βάλουμε χρωματιστές)
- 1 κούπα τσαγιού τυρί γκουντα
- 1 κούπα τσαγιού τυρί γραβιέρα
- 1 κρεμά γάλακτος
- 2 κουταλιές σούπας κορν φλαουρ (διαλυμένο)
- πιπέρι & μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Βράζουμε το μπρόκολο μαζί με τα καρότα προσθέτοντας στο νερό και λίγο αλάτι.
- Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε ελαφρώς ένα τηγανάκι ανικολλητικο με ελάχιστο λαδί.
- Μόλις βράσει το μπρόκολο με τα καρότα, το σουρώνουμε καλά σε σουρωτήρι.
- Το ψιλοκόβουμε μαζί με τα καρότα και τα βάζουμε σε μια αντικολλητικη κατσαρόλα ρίχνοντας και τις πιπεριες. Τα ανακατεύουμε για να φύγουν λίγο τα νερα.Μετα βάζουμε την κρεμά γαλακτος,ανακατευουμε λίγο.
- Μετά ρίχνουμε τα τυρια,και τέλος για να δέσει βάζουμε το κόρν φλαουρ(αν η κρέμα δεν είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε 1 ακόμη κουταλιά κορν φλαουρ)
- Τέλος βάζουμε το πιπέρι & το μοσχοκάρυδο.
ΤΙΡ
- Αν θέλουμε τις τηγανιζουμε,αφου τις παναρουμε λίγο με γαλέτα , 2 αυγά και λίγο γάλα (τα αυγά και το γάλα σε μπολ χωριστό από τη γαλέτα) .
- Αν πάλι τις θέλουμε πιο ελαφριές απλά τις βάζουμε στο φούρνο με λίγο τυρί από πάνω.
Πιστεύω να σας πετύχει !!!! Προσθήκη ως Αγαπημένο (2) | Εμφανίσεις: 9261 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |