Υλικά: - 250γρ βούτυρο γάλακτος
- 2 κούπες ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 5 αυγά
- 1/2 ποτηράκι κρασιού κονιάκ + φρέσκο χυμό πορτοκάλι = 1 κούπα όλο μαζί
- 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 κουτ.γλυκού μπέικιν
- 1 κουτ. γλυκού μαχλέπι σκόνη
- 1 κέρμα σαπουνισμένο – όχι τσιγκουνιές, 2ευρω
Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατύνει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε και τα αυγά ένα ένα συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε χτυπώντας το κονιάκ και το χυμό και τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν και το μαχλέπι. Χτυπάμεακόμα λίγο απαλά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η ζύμη. Ψήνουμε σε ταψί βουτυρωμένο και ζαχαρωμένο, σε φούρνο προθερμασμένο στους 190 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω θέση του φούρνου, 50-60 λεπτά. Αυτή η ποσότητα είναι για μιά μεγάλη πίτα σε ταψί διαμέτρου 32 εκ. ή για δύο μικρές σε ταψιά 23 εκ. Μην ξεχάσετε το κέρμα! Καλή χρονιά! Προσθήκη ως Αγαπημένο (14) | Εμφανίσεις: 30890 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |