Υλικά:
- 1/2 κιλό δαμάσκηνα ξερά
- καρύδια κομμένα στα 2
- 1 ξύλο κανέλλας
- 1 κ.σ. κονιάκ
- 1 ποτήρι ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερό
- σαντιγύ
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα δαμάσκηνα για 10 λεπτά με όλα τα υλικά. Βγάζουμε τα δαμάσκηνα, τα γεμίζουμε με το καρύδι και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει καλά. Σερβίρονται με σαντιγύ, (είτε έτοιμη, είτε χτυπάμε μια κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη και μια βανίλια), περιχύνουμε με σιρόπι και ραντίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (1) | Εμφανίσεις: 11172 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |