Τηγανόψωμα με ανθότυρο και μέλι |
|
Έχει υποβληθεί από xrivoul
|
Κυριακή, 30/01/11 |
Υλικα (για 6 τηγανοψωμα) - 250 γρ αλευρι
- 8 γρ μαγια (1 φακελακι)
- 1,5 κγ αλατι
- νερο οσο χρειαστει για ζυμη μαλακη
- ανθοτυρο
- ανιθος (αν επιθυμειτε)
- μελι
- λαδι για τηγανισμα
| |
Εκτέλεση
- Βαζουμε την μαγια και χλιαρο νερο να αφρισει. Ριχνουμε στο αλευρι την μαγια και το αλατι, ριχνουμε οσο νερο χρειαστει και ζυμωνουμε μεχρι να βγει μια μαλακη ζυμη
- Σκεπαζουμε με υγρη πετσετα ή μεμβρανη και αφηνουμε να φουσκωσει.
- Λιωνουμε με ενα πιρουνι το ανθοτυρο, προσθετουμε λιγο αλατι, πιπερι και ανιθο ψιλοκομμενο
- Όταν η ζυμη φουσκωσει την παταμε να ξεφουσκωσει και περνουμε μια μικρη ποσοτητα, την ανοιγουμε με τα χερια μας σε στρογγυλο σχημα, απλωνουμε παντου γεμιση, την κλεινουμε σαν μισοφεγγαρο και με τα χερια μας την παταμε να στρογγυλεψει
- Συνεχιζουμε με την υπολοιπη ζυμη, και βαζουμε αλευρι αν κολλαει
Τηγανιζουμε σε ελαιολαδο και στο τελος ριχνουμε απο πανω μελι οσο επιθυμουμε Προσθήκη ως Αγαπημένο (11) | Εμφανίσεις: 7422 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)
Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα. Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο. Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε. |
Τελευταία ενημέρωση ( Παρασκευή, 27/12/13 )
|