Επιλογές μελών

Όνομα Χρήστη

Κωδικός Πρόσβασης

Να με θυμάσαι
Υπενθύμιση Κωδικού Πρόσβασης;
Τυρογλυκό με μπισκότα Εκτύπωση
AddThis Social Bookmark Button
Αξιολόγηση χρήστη: / 1
Έχει υποβληθεί από pastaflora   
Δευτέρα, 17/08/09
Υλικά:
  • 100 gr ζάχαρη άχνη
  • 250 gr ανθότυρο η άλλο μαλακό τυρί
  • 250 gr κρέμα γάλακτος
  • Λικέρ 1 σφηνάκι για την κρέμα και 1 για τα μπισκότα
  • Μπισκότα Μιράντα (ή άλλα)
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση:
  • Στρώνουμε σε ένα δίσκο ή πυρέξ μικρό τα μπισκότα και τα ραντίζουμε με το 1 σφηνάκι λικέρ.
  • Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, το τυρί, τη ζάχαρη και το άλλο σφηνάκι λικέρ.
  • Τη στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και γαρνίρουμε. Το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο για ½ ώρα και σερβίρουμε.
Παραλλαγές:
  • Όταν χτυπάμε στο μίξερ τα υλικά, μπορούμε να προσθέσουμε σιρόπι από γλυκό κουταλιού πορτοκάλι μαζί με το φρούτο ψιλοκομμένο.
  • Ακόμη, με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα γλυκά κουταλιού, κίτρο, περγαμόντο, κεράσι, βύσσινο, φράουλα, τριαντάφυλλο, λεμονανθό, σύκο, μέλι, κ.α. Σε αυτές τις περιπτώσεις ελαττώνουμε τη ζάχαρη.
    Το αποτέλεσμα είναι θεϊκό.
  • Για το γαρνίρισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αλεσμένα μπισκότα με προσθήκη 1 κουταλιάς καφέ, κονφλέικς, κακάο, ακόμα και κομμάτια από φρούτα του γλυκού, που χρησιμοποιήσαμε.
Λικέρ, εγώ σαν βάση βάζω μπέιλυ, εσείς μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει, κίτρο Νάξου, κουμ κουάτ Κέρκυρας, τσέρι ή άλλο με φρούτα ανάλογα με το τι αρώματα θέλετε. Επίσης αυτοί που δεν θέλουν αλκοόλ μπορούν να αντικαταστήσουν το λικέρ με σιρόπι φρούτου ή καραμέλα.

Καλή επιτυχία!
πηγή : greekcook.gr

Προσθήκη ως Αγαπημένο (6) | Εμφανίσεις: 6221
Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια)

Σχόλια (3)
1. 20-08-2009 16:42
 
ΩΡΑΙΟ, ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ!
 
mariaNeapoli
2. 20-08-2009 20:38
 
polu gefstiko  
rouli apo los angeles california.
 
rouli
3. 23-08-2009 19:40
 
ΦΙΛΆΚΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΆΠΟΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ!
 
pastaflora

Αν θέλετε να σχολιάσετε αυτή τη δημοσίευση, πρέπει να εγγραφείτε πρώτα.
Μόνο οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν ένα σχόλιο.
Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Τελευταία ενημέρωση ( Σάββατο, 29/08/09 )